20.–24. septembrini 2021 viies haiglas toimunud kodumaise kasvanduskala nädalal valmistasid tippkokad meie tervishoiutöötajatele
hõrgu lõuna viiest erinevast Eestis kasvatatud kalaliigist.
Ühtekokku valmis einestamiseks 1850 lõunaportsjonit 365 kalafileekilost. Kes teab – vahest leiab meie kalakasvatajate toodang just selle sündmuse järgselt tee haiglatöötajate menüüssegi – retseptidest ja kala saadavusest huvituti rohkesti.
Koos Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kuuendat korda teoks saanud kalanädal oli korraldajate kummardus
meie tervise eest igapäevaselt valvel olevatele arstidele-õdedele-hooldajatele.
Kalanädala kajastused, juhised kalaroogade valmistamiseks:
20.09.2021 Maaeluministeerium: Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid
20.09.2021 Järva Teataja: Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid
20.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED | Tee angersäga nagu tippkokk Urpo Reinthal
21.09.2021 Sakala: Presidendi peakokk teeb Viljandi haiglas süüa
22.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED | Tee tuura nagu presidendi kokk Taigo Lepik
23.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED| Tee angerjat nagu tippkokk Silver Ulm
24.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED| Tee karpkala nagu tippkokk Juhan Heinsalu
25.09.2021 Õhtuleht: KAS KOHALIKKU KALA JÄTKUB: Mida kasvatatakse Eestis kalakasvandustes kõige rohkem ja mida kõige vähem?
27.09.2021 Maaeluministeerium: Kalanädalal jagati tervishoiutöötajatele ligi 2000 portsu kala
Kalanädala kaadrid Kuressaare haigla FB-postituses
Toimumine haiglates, juhendanud peakokad, roaks saanud kalaliigid
Menüüs on ANGERSÄGA
ESMASPÄEV, 20. september – Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa haigla
Urpo Reinthal, Ylicool Cateringi peakokk
Menüüs on VIKERFORELL
TEISIPÄEV, 21. september – Kuressaare Haigla
Inga Paenurm, Markofka Toidutoa peakokk
Menüüs on TUUR
KOLMAPÄEV, 22. september – Viljandi Haigla
Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi peakokk
Menüüs on ANGERJAS
NELJAPÄEV, 23. september – Valga Haigla
Silver Ulm, restorani Parim Valik peakokk
Menüüs on KARPKALA
REEDE, 24. september – Järvamaa Haigla
Juhan Heinsalu, restorani Mimosa peakokk
Meenutusi varasematest kalanädalatest:
- Eesti kala nädal 2016
- Eesti kala nädal 2017
- Eesti kala nädal 2018
- Eesti kala nädal 2019
- Eesti kala nädal 2020
Kalanädala korraldust toetatakse "Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava" vahenditest.