3. juunil toimus Tallinnas Ülemiste City Walter Zappi majas kalanduse sertifitseerimist ja ökomärgist tutvustav MSC Fishery teabepäev. Teabepäev oli suunatud sertifikaadi ja ökomärgise vastu huvi ülesnäidanud Liivi lahe ja Peipsi piirkonnas kalanduse tegevusgruppide liikmetele. Lisaks osalesid teabepäeval ka Põllumajandusministeeriumi ning tööstusettevõtte esindajad. Lektoriks oli kutsutud akrediteeritud hindaja, Det Norske Veritas esindaja Guro Meldre Pedersen Norrast, kes selgitas detailselt kogu hindamisprotsessi nii püügiosa kui ka tarneahela kohta - ettevalmistust hindamiseks, baasmõisteid, eel- ja täishindamise protsessi, hindamiskriteeriume jmt.

Marine Stewardship Council (MSC) sertifitseerimise ja ökomärgise kasutusõiguse aluseks oleva keskkonnastandardi keskmes on mereandide ja kalade säästlik ja hästi juhitud majandamine ning jälgitavus püügist kuni tarbijale valmistoote jõudmiseni. Sellega tagatakse teadmine, et ökomärgisega tähistatud tooted on usaldusväärsed ja pärinevad jätkusuutlikust kalavarust.
Põhimõtteliselt võib MSC sertifikaadi omamist ja ökomärgise kasutust nimetada koostööks kalurite, jaemüüjate, töötlejate ning teadlike tarbijate vahel.

Eestis valmistatud MSC ökomärgisega toodetelt võite leida lisaks logole järgmise teksti:
Version 1: Täname teid MSC ülemaailmsele jätkusuutlikkuse standardile vastavate mereandide valimise eest. Koos saame me aidata kaitsta kalavarusid tuleviku jaoks. www.msc.org

Version 2: See toode pärineb kalandusettevõttest, mis on läbinud sõltumatu sertifitseerimise MSC hästi majandatud ja jätkusuutliku kalapüügi standarditele vastavuse osas. www.msc.org


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

29

30

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1

2