Uudiste arhiiv

Toimumisaeg: 13.05.2023 kell 10–14
Toimumiskoht: Lao küla, Lao kalasadam, Pärnumaa

Rannarahval käib ajaarvamine räimepüügi rütmis. Räimeaeg lükkab pärast rasket ja väsitavat talve rannakülale elu sisse. Tossavad suitsuahjud, podisevad paadid ja kajakate kisa kaigub ümber räimelaadungi – need on räimeaja rõõmsad külahääled.

 

RäimeWest 2023

Võrtsjärve kala- ja käsitöölaat toimub laupäeval, 3. juuni 2023 kell 10.00-17.00 Jõesuu puhkealal Võrtsjärve Külastuskeskuse territooriumil.
Võrtsjärve kala -ja käsitöölaat jätkab traditsioone ja toimub taas, seekord juba neljateistkümnendat korda.

Programm ja päevakava täienevad.
Laada asukoht Google kaardirakenduses: https://goo.gl/maps/9QKQYe6V4CMipiRBA


Kauplejate registreerumine
3.04.23 - 29.05.23 või kuni kohti jätkub!

Registreerumise ankeet: https://forms.gle/zWXCusWVe58A4Bmz6 

Laadast lähemalt

 

 

 

Toimumisaeg: 16.06.2023 algusega kell 10.00
Maht: 6 akadeemilist tundi (6 tundi auditoorset), 0,25 EAP
Toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikooli Kreutzwaldi 56/1 õppehoone (tehnikamaja) 3. korruse klass A305

 

 

Koolitus annab ülevaate kala käitlemisega tegeleva ettevõtte tootmishügieeni mõjutavatest teguritest ning puhastamise ja desinfitseerimise (sanitatsiooni) korraldamise alustest sh patogeenide ohjest.

Koolitusel käsitletavad teemad:

- Seonduvad teabe- ja juhendmaterjalid;
- Toiduohutus- ja protsessi hügieenikriteeriumid ning nende tõlgendamine;
- Tootmishügieeni mõjutavad tegurid;
- Personali hügieen ja selle olulisus toiduohutuse ja -kvaliteedi tagamisel;
- Hügieeniline disaini ja hügieenitsoonide vajalikkus;
- Sanitatsiooni põhimõtted ning selle tõhususe kontroll;
- Tootmiskeskkonnast Listeria monocytogenes'e suhtes riskipõhine proovide võtmine;
- L. monocytogenes'e ohje.

Õppejõud: Mati Roasto

Tegemist on tasulise auditoorse koolitusega, hinnaga 88 eurot.

Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIN

 

Viide koolitusele


Koolituse koordinaator:

Karin Kiss
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Toimumisajad ja -kohad:
04.04.2023
algusega kell 10.00 Valgamaa Kutseõppekeskuses; 13.04.2023 algusega kell 9.00 Võrumaa Kutsehariduskeskuses;
18.04.2023 algusega kell 14.00 Tartu Rakenduslikus Kolledžis; 20.04.2023 algusega kell 10.00 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis;
21.04.2023 algusega kell 8.30 Kehtna Kutsehariduskeskuses; 26.04.2023 algusega kell 10.00 Tartu Rakenduslikus Kolledžis


Kalanduse teabekeskus korraldab aprillis kutsehariduskeskuste kokaeriala omandajatele ja nende õpetajatele

värske kodumaise kala käitlemise õpitoad.

Toormeks on Eesti vete looduslik mere- ja mageveekala. Ühe õpitoa kestus on 6 akad tundi.

Õpitubade mõtteks on tulevastele peakokkadele uudsete kulinaarsete võtete tutvustamine kalatoitude valmistamisel ning Eesti vetest püütud kala sagedasem jõudmine meie söögipaikade menüüvalikusse.

Õpitubades jagatakse juhiseid uimeliste puhastamiseks, eeltöötlemiseks ja maitsestamiseks kala pannile-ahju-patta panekuni ning taldrikule jõudmiseni. Osalejad teevad kõik kokandustoimingud üheskoos läbi. Töövõtete jätkuna nauditakse ühiselt valmistatud kalatoite, saades soovitusi lisandivalikuks ning toitude laualepanekuks.

Ühes õpitoas osaleb kuni 20 kokaõpilast ning nende erialaõpetajad.
Erinevate kalade käitlemist juhendavad Eesti Peakokkade Ühenduse meisterkokad.

Toimunut meenutades:
4. aprillil teoks saanud õpituba Valgamaa Kutseõppekeskuse noorkokkadele.
Pildivalik facebookis


Lisateave õpitubadest:
Ave Menets
koolitusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 


 

Õpitoas osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust rahastab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.

Toimumisaeg: 04.04.2023 kell 10.00–14.30 (kestusega kuni 6 AT)
Toimumiskoht: Valgamaa Kutseõppekeskus (Loode 3/1, Valga)

 

Kalanduse teabekeskus korraldab teisipäeval, 4. aprillil algusega kell 10 Valgamaa Kutseõppekeskuse kokanduseriala omandajatele ja nende juhendajatele

värske kodumaise kala käitlemise õpitoa.

Toormeks on Eesti vete looduslik mere- ja mageveekala.

Õpitoas jagatakse juhiseid
uimeliste puhastamiseks, eeltöötlemiseks ja maitsestamiseks nende pannile-ahju-patta panekuni ning taldrikule jõudmiseni. Kõik kokandustoimingud tehakse üheskoos läbi. Töövõtete jätkuna nauditakse ühiselt valmistatud kalatoite, saades soovitusi lisandivalikuks ning toitude laualepanekuks.

Osalema on oodatud kuni 20 tulevast meisterkokka.

Ideid jagab ja juhendab YliCool Cateringi peakokk Urpo Reinthal.


Lisateave õpitoast:
Ave Menets
koolitusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


 

Õpitoas osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust rahastab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.

Koolitusele registreerumine on lõppenud seoses osalejate arvu täitumisega.
Võimalikest vabanevatest osaluskohtadest teavitame esimesel võimalusel.


Kalanduse teabekeskus kutsub teisipäeval, 28. veebruaril kell 10–16 osalema veebis Zoomi keskkonnas toimuval koolitusel
" Kalandustoodete turundus sotsiaalmeedias ja veebikanalites".

 


Eesmärk: teadmiste ja oskuste täiendamine kalandusettevõtete ja -toodete turundamiseks veebis ja sotsiaalmeedias läbi sisu- ja tekstiloome ning fotode ja videote kuvamise
Juhendaja: Aile Nõupuu – turundusfotograaf ja fotograafiaõpetaja, Aasta Koolitaja 2022 eripreemia laureaat koolitusfirmast AileN Koolitused
Sihtrühm: rannakalurid, kalandustoodete väikekäitlejad ja turundajad, valdkonna HoReCa sektori esindajad
Osalejate arv: kuni 18 ühes koolitusrühmas
Koolitus on registreerunud huvilistele tasuta.


Ajakava. Käsitletavad põhiteemad

09.45–10.00 Koolitusele sisenemine
10.00–12.00 Firmastiili olulisus ühtse brändikuvandi kujundamisel. Firmastiili ja brändi mõiste, kujundavad komponendid. Firmastiili kasutamise näiteid kalandusvaldkonnast. Analüüs ja arutelu
12.00–12.30 Lõuna- ja sirutuspaus
12.30–14.10 Eneseturundus Sinu edu alusena: kuvand ja nähtavus veebiavarustes. Sinu lugu, oskused ja huvid. Hariv turundus. Sõnakasutus postitustes. Tähelepanu köitmine ja turundus sotsiaalmeedias.Facebook: isiklik vs. ametlik leht. Rühmade ja sündmuste loomine, sihtimine, turundamine. Instagram: post, carousel, story, reel. Arutelu
14.10–14.20 Sirutuspaus
14.20–16.00 Canva – tasuta ja lihtne graafilise disaini tööriist. Teksti, foto ja elementide lisamine ja kujundamine. Video ja liikuvate elementide kasutamine kujunduses. Video monteerimine. Arutelu ja kokkuvõte

Teemakäsitluse ajaline kestus võib muutuda sõltuvalt osalejate huvist ja küsimustest.

Tehnilised tarvikud koolitusel osalemiseks: kaamera ja mikrofoniga arvuti, toimiv internetiühendus


Koolituse täies mahus läbinuile väljastatakse digitaalne koolitustõend, milleks on vajalik osaleja isikukoodi sisestamine registreerumisel.

REGISTREERUMINE lingil (lehe allosas) 23. veebruari kella 12ks või 18 osaleja kirjapanekuni.
Link koolitusele sisenemiseks saadetakse registreerunute e-posti aadressile 27. veebruariks.

Lisateave:
Ave Menets
koolitusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., 517 5003

 


 

Koolituse korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014-2020

 

Toimumisaeg: 06.03.2023 kell 10.00–14.30 (kestusega kuni 6 AT)
Toimumiskoht: Viljandi Kutseõppekeskus (Looduse tee 2, Vana-Võidu küla, Viljandimaa)

 

Kalanduse teabekeskus korraldab esmaspäeval, 6. märtsil algusega kell 10 Viljandi Kutseõppekeskuse kokanduseriala õppuritele ja nende juhendajatele

värske kodumaise kasvanduskala käitlemise õpitoa.

Toormeks on Eesti kalakasvanduste toodang: sedakorda tuur, angersäga ja karpkala.

Õpitoas jagatakse juhiseid uimeliste eeltöötlemiseks-maitsestamiseks nende pannile-ahju-patta panekuni ning taldrikule jõudmiseni. Kõik kokandustoimingud tehakse üheskoos läbi. Töövõtete jätkuna nauditakse ühiselt valmistatud kalatoite, saades soovitusi lisandivalikuks ning toitude laualepanekuks.
Osalema on oodatud kuni 20 tulevast meisterkokka.

Ideid jagab ja  juhendab YliCool Cateringi peakokk Urpo Reinthal.


Lisateave õpitoast:
Ave Menets
koolitusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


 

Õpitoas osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust rahastab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.

Lehekülg 3 / 41


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

29

30

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1

2