Kalanduse teabekeskus: kodumaise kasvanduskala käitlemise õpituba Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kokanduseriala omandajatele 23. mail

Toimumisaeg: 23.05.2023 kell 10.00–14.30 (kestusega kuni 6 AT)
Toimumiskoht: Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoht (Kutse 13, Jõhvi, Ida-Viru maakond)

 

Kalanduse teabekeskus korraldab teisipäeval, 23. mail algusega kell 10 Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kokanduseriala õppuritele ja nende juhendajatele

värske kodumaise kasvanduskala käitlemise õpitoa.

Toormeks on Eesti kalakasvanduste toodang: sedakorda vikerforell, angersäga ja karpkala.

Õpitoa mõtteks on

  • värske kodumaise kasvanduskala kui väärtusliku toorme tutvustamine tulevastele kokkadele ja nende erialajuhendajatele;
  • säästvate töövõtete tutvustamine kala puhastamisel, rookimisel ja fileerimisel;
  • eeltöödeldud ja fileeritud kalast üheskoos toitude valmistamine;
  • kalatoitude maitsestamine, garneerimine, serveerimine.

Õpitoas jagatakse juhiseid uimeliste eeltöötlemiseks-maitsestamiseks nende pannile-ahju-patta panekuni ja serveerimiseni. Kõik kokandustoimingud tehakse üheskoos läbi. Töövõtete jätkuna nauditakse ühiselt valmistatud kalatoite, saades soovitusi lisandivalikuks ning toitude laualepanekuks.

Osalema on oodatud kuni 20 tulevast meisterkokka.

Õpituba juhendab Ülikooli Kohviku peakokk, Eesti Peakokkade Ühenduse liige Tiina Hani.

Toimunut meenutades:
Kodumaise kasvanduskala käitlemise õpituba Viljandi Kutseõppekeskuse kokanduseriala õppuritele 6. märtsil Viljandimaal


Lisateave õpitoast:
Ave Menets
koolitusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 


 

Õpitoas osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust rahastab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.

 


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5