Õpitoa mõtteks oli
- värske kodumaise kasvanduskala kui väärtusliku toorme tutvustamine tulevastele kokkadele ja nende juhendajatele;
- säästvate töövõtete tutvustamine kala puhastamisel, rookimisel ja fileerimisel;
- eeltöödeldud ja fileeritud kalast üheskoos toitude valmistamine;
- kalatoitude maitsestamine, garneerimine, serveerimine.
Kalaliikidest läksid noorkokkade käe alla Eesti kalakasvanduste tuur, angersäga, karpkala, paalia ja forell. Valitud kaladest oli enamikul kokaõpilastest eelnev kulinaarne kokkupuude vaid (välismaise) forelliga, mistap teiste kalade, eriti tuura töötlemisel oldi esmalt ettevaatlikud.
YliCool Cateringi peakokk Urpo Reinthal näitas võtteid kalade eeltöötlemiseks ja maitsestamiseks ning jagas juhiseid nende pannile-ahju-patta-purki panekuni ja taldrikule jõudmiseni. Õrna ja hõrgu kala maitse esiletõstmiseks kasutati vaid looduslikku: mett, tšillit, tilli, sidrunit-laimi, ingverit, sekka sinepit ja tüümiani. Tulevased meisterkokad tegid kõik töövõtted omal käel läbi. Jätkuna nauditi ühiselt valmistatud kalatoite, saades soovitusi lisandivalikuks ning roogade laualepanekuks.
Õpituba facebookis
Valminud kalatoidud videona
Viide sündmusele