Kalandussõbralikud tunnid Hiiumaa Gümnaasiumi kahe lõpuklassi õpilastele toimuvad 30. septembril ja 1. oktoobril kell 10.30–12.30
Hiiumaa Gümnaasiumi õppeköögis Kärdlas Uus tn 4/1.
Kalandustundide mõtteks on viia kokku gümnaasiuminoored, kalapüük ja kaluriamet ning selle tulem – värskest kalast valminud road. Toitude valmistamist ja maitsestamist juhendavad käsikäes Hiiumaa kutseline kalur Koit Kalmus ning kohaliku restorani IIUMekK kokk Mihkel Heinmaa, lisades põnevaid nüansse toitude maitseomadustele.
Kalandustundide tegevused:
• Kala värskuse tuvastamine: värskelt püütud vs. riknenud kala tunnused.
• Kaluriameti võlud ja väljakutsed kohaliku rannakaluri esituses.
• Kala eeltöötlemine: soomustest vabastamine, rookimine, fileerimine – huvilised saavad ise kätt külge pannes kala puhastada ja fileerida. Toimivaid töövõtteid tutvustab kalur.
• Enda puhastatud ja fileeritud kalast valmistavad noored profikoka näpunäidete kohaselt kalatoite, tehes enda road algusest lõpuni ise valmis.
• Lisaks tutvustab kalur kalade töötlemisvõimaluste paljusust, sh kalade kuivatamist.
Lisateave:
Jaak-Velori Sadul
kalandusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Kalatundides osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust toetatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 vahenditest.