Toidutehnoloogia häkaton Garage48 Food 2022–2023

Allikas: Garage48 Food 2022/23 FACEBOOK

Toimumisaeg ja -koht: 27.01.–29.01.2023 Tartus Eesti Maaülikoolis


Kas sulle on oluline puhtam ja keskkonnasõbralikum toit? Garage48 Food on registreerimiseks avatud!

MIS?

Garage48, Eesti Maaülikooli ja Eesti Teadusagentuuri kaaskorraldamisel ning TFTAK, BioCC, TalTech, Polli Aiandusuuringute Keskuse ja Tartu Biotehnoloogia Pargi (EIT Food) koostöös toimub
27.–29. jaanuaril 2023 Tartus Eesti Maaülikoolis teine toidutehnoloogia häkaton, leidmaks lahendusi toiduainetööstuse väljakutsetele.

Häkatonil toimub päris toidu maitsmine, seega räägi meile, millist uut toodet soovid arendada, tule ja tee meie partnerlabori(te)s vajalikud katsed ning üllata meid uute maitsetega!

KEDA OOTAME OSALEMA?

Garage48 kutsub osalema bio-ja toiduainetehnolooge, kõiki toiduentusiaste ja ideeomanikke, kokkasid, toiduohutuse spetsialiste, toitumisspetsialiste, õpetajaid, põllumajanduse asjatundjaid, toidupoliitika eksperte, ettevõtjaid, arendajaid, (UX/UI) disainereid, turundajaid ja visionääre, kes soovivad aidata kaasa keskkonnasõbralikumate ja jätkusuutlikumate toitumistavade arengule toidutehnoloogias ning lahendada toidusüsteemide ja- tootmise väljakutseid.

AUHINNAD

  • Pääs ühele tiimile Protoni 2023 kevadprogrammi.
  • Pääs Tartu Teaduspargi kevad 2023 S2B inkubatsiooniprogrammi.
  • Piletid sTARTUp Day'le.
  • 15 tundi mentorlust ja 15 tundi labori kasutamist TFTAK-i poolt.
  • Kümme tundi üks ühele ärimentorlust Tartu Ärinõuandla poolt kolmele tiimile.
  • Tasuta kaupleja koht Veganmessil 2023.
  • Ja muidugi head-paremat! Nudist Drinks veinituur ja degusteerimine, õhtusöök Fotografiskas, La Muu jäätis, jms.

Auhinnafond kasvab, hoia silm peal!

KUIDAS JA KUS?

Füüsilise toiduga seotud lahendused

Teaduspõhiste ideede esitamine on avatud 15. novembrini. Valitud ideed saavad 2-kuulise juurdepääsu meie partnerlaboritesse (TFTAK, BioCC, TalTech, Polli Aianduskeskus ja Eesti Maaülikooli toidulabor) koos vajaliku mentorlusega, et oma toodet arendada.

Tooteomanik toob oma prototüübi jaanuaris häkatonile, žüriile degusteerimiseks ja 48. tunni jooksul tuleb tema tiimil luua tootele äri- ja turundusplaan, pakendamise kontseptsioon, bränding ning veebipõhine esitlus (mobiilirakendus või toote veebileht). Ja uus toode on turule viimiseks pea valmis!

NB! Toode peab olema uus. See tähendab, mitte toode, mille oled juba turul lansseerinud, ent mida soovid paremaks teha.

Tarkvaraarendusega seotud lahenduste jaoks peavad tiimid 48. tunni jooksul välja töötama klõpsatava prototüübi. Tarkvaraga seotud ideid saab esitada 20. jaanuarini.

Garage48 Food 2022/23 häkaton on täielikult kohapeal toimuv üritus ja leiab aset 27.–29. jaanuaril 2023 Eesti Maaülikoolis.

TIIMIDE MOODUSTAMINE

Tiimide moodustumine toimub Eventornado platvormil. 

Füüsilise toiduga seotud lahendused

Kui sul on idee, esita see 15. novembriks 2022 ja märgi selle juurde üles kõik liikmed, kes sul puudu on, et registreerunud üksikisikud saaksid su tiimiga liituda. Kui sa registreerud üksikisikuna, kel ei ole ideed, loe teiste esitatud ideid ja taotle liitumist (“APPLY”) sellega, kus sinu oskusi vaja on ja mis sulle meeldib. 

Võid registreeruda ja esitada oma idee ka meeskonnana, kui sul on juba inimesed, kellega soovid häkatonil osaleda. Kui sul on vaja täiendavaid tiimiliikmeid, saavad nad sinu ideega Eventornados liituda.  

Tarkvaraarendusega seotud lahendused 

Registreerida saab nii üksikisikuna, kui meeskonnana, ideega või ilma. Saad oma tiimi Eventornados kokku panna või liituda kellegi teise tiimiga. 

Mõlemal juhul peaks meeskond koosnema vähemalt 4-liikmest – ideeomanik/valdkonna ekspert, disainer, äriarendaja ja turundaja. Tiimid peaksid olema moodustunud häkatoni alguseks.

FOOKUSTEEMAD

Hoidmaks sind ideedega rajal, oleme välja töötanud fookusteemad, mis annavad ülevaate sellest, mis on toiduainetööstuses kõige asjakohasem ja vajalik ning kuhu poole see liigub, et saaksid välja pakkuda lahendusi, millel on tegelik potentsiaalne väljund turule. Tutvu teemadega lähemalt “TOPICS” sakil ja saa inspiratsiooni! 

  • Bio- ja ringmajandus toidutehnoloogias
  • Jätkusuutlikud valguallikad
  • Uuenduslik toit
  • Nutikas toiduahel
  • Toidualane haridus

AUHINNAD

Parimaid lahendusi ootavad auhinnad, mis aitavad tiimidel oma ideed edasi arendada ja turuküpseks teha! Auhinnafond täieneb jooksvalt, hoia silma peal!

TRANSPORT JA MAJUTUS

Buss Tallinn - Tartu - Tallinn organiseeritakse korraldajate poolt. Korraldajad annavad endast parima, et väljastpoolt Tartut tulijatele ka majutust pakkuda. Rohkem sellekohast infot jagame jooksvalt. 

AJAKAVA

16. september - registreerimine ja ideede esitamine on avatud →→ 

15. november - füüsilise toidu arendamisega seotud ideede esitamise tähtaeg. 

18. november - ideede omanike teavitamine, kes said 2-kuulise pääsu laborisse, et oma toodet arendada. 

21. november - 20. jaanuar - toidu arendamine laboris vajaliku mentorlusega.  

20. jaanuar - registreerimise ja tarkvaraliste lahendustega seotud ideede esitamise tähtaeg.

23. jaanuar - tiimide moodustamise tähtaeg.

27. - 29. jaanuar - Garage48 Food 2022/23 häkaton. 48 tundi meeskonnatööd, mentorlust ja prototüüpimist! 

HOIA END KURSIS

Järgi üritust meie FACEBOOK lehel.

Küsimusi? See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 

#Garage48Food

Osalemist toetab Eesti Maaülikooli ASTRA projekt „Väärtusahelapõhine biomajandus 2" Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist, Eesti Teadusagentuur läbi ResTa programmi ja EIT Food, Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT), Euroopa Liidu sõltumatu organi institutsioon.


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

29

30

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1

2