Toimumisaeg: 06.03.2023 kell 10.00–14.30 (kestusega kuni 6 AT)
Toimumiskoht: Viljandi Kutseõppekeskus (Looduse tee 2, Vana-Võidu küla, Viljandimaa)
Kalanduse teabekeskus korraldab esmaspäeval, 6. märtsil algusega kell 10 Viljandi Kutseõppekeskuse kokanduseriala õppuritele ja nende juhendajatele
värske kodumaise kasvanduskala käitlemise õpitoa.
Toormeks on Eesti kalakasvanduste toodang: sedakorda tuur, angersäga ja karpkala.
Õpitoas jagatakse juhiseid uimeliste eeltöötlemiseks-maitsestamiseks nende pannile-ahju-patta panekuni ning taldrikule jõudmiseni. Kõik kokandustoimingud tehakse üheskoos läbi. Töövõtete jätkuna nauditakse ühiselt valmistatud kalatoite, saades soovitusi lisandivalikuks ning toitude laualepanekuks.
Osalema on oodatud kuni 20 tulevast meisterkokka.
Ideid jagab ja juhendab YliCool Cateringi peakokk Urpo Reinthal.
Lisateave õpitoast:
Ave Menets
koolitusspetsialist
ave.menets@ut.ee
Õpitoas osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust rahastab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.