Kalandussõbralikud tunnid Hiiumaa Gümnaasiumi kahe lõpuklassi abiturientidele toimuvad 17. ja 18. septembril kell 10.30–12.30 Hiiumaa Gümnaasiumi õppeköögis Kärdlas Uus tn 4/1.
Kalandustundide ideeks on viia kokku gümnaasiuminoored, kalapüük ja kaluriamet ning selle tulem – värsked kalaroad. Kalaroogade valmistamist ja maitsestamist juhendab kaluriga käsikäes Hiiumaa restoranikokk, lisades nüansse toitude maitseomadustele.
Kalandustundide tegevused:
• Kala värskuse tuvastamine: värskelt püütud vs. riknenud kala tunnused.
• Kaluriameti võlud ja väljakutsed kohaliku rannakaluri esituses.
• Kala eeltöötlemine, sh soomustest vabastamine, rookimine, fileerimine – huvilised saavad ise kätt külge pannes kala puhastada ja fileerida. Toimivaid töövõtteid tutvustab kalur.
• Enda puhastatud ja fileeritud kalast valmistavad noored profikoka näpunäidete kohaselt erinevaid kalaroogasid, tehes „oma kalatoidu" algusest lõpuni ise valmis.
• Lisaks tutvustab kalur kalade töötlemisvõimaluste paljusust, sh kalade kuivatamist.
Lisateave kalandusspetsialist Jaak-Velori Sadula aadressil jaak-velori.sadul@ut.ee
Kalatundides osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014-2020.
Viide antud sündmusele: http://www.kalateave.ee/et/component/events/?view=event&event_id=1475