Toidumärgid. Toidumärgised

Eestis kasutatavad toidumärgid on Tunnustatud Maitse ja Tunnustatud Eesti Maitse.

Toiduainete erimärgistus on Eestis kasutusel juba mitu aastat. Selliste märkide eesmärk on aidata tarbijal orienteeruda kireval toiduturul, tõstes esile heade ja kvaliteetsete Eesti toodete konkurentsieeliseid. See teeb tarbija ostuotsuse tunduvalt lihtsamaks.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas toiduainete kvaliteeti tähistava märgi väljatöötamist 1997. aastal, mil EPKK koostöös Saksa Põllumajandusühendusega (Deutsche Landwirtshafts- Gesellschaft - DLG) sai alguse Eesti toiduainete kvaliteedi hindamise ja märgistamise projekt.

 

  • Esimesed Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedimärgid (ristikumärgid) anti välja 1998. aasta sügisel.
     
  • 2000. aastal tuli kasutusele ka Eestimaist päritolu ja kõrget kvaliteeti tähistav märk Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk.
     
  • Euroopa Liidu nõuetest tulenevalt muutus 2004. aasta sügisest Tunnustatud Eesti Maitse ristikumärgi nimetus Tunnustatud Maitseks. 

Kvaliteedimärgiga toidutoodetega saab tutvuda Eesti Toiduliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kodulehel.

  • Eestis kasutatavatest vabatahtlikest toidumärgistest loe siit.

 

Uudiseid kvaliteedimärgiga tunnustatud toidutoodetest loe siit.

 

 

 


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5