20.–24. septembrini 2021 viies Eesti haiglas toimuval kalanädalal valmistavad restoranide peakokad käsikäes haiglakokkadega roogasid viiest erinevast Eestis kasvatatud kalaliigist. Ühtekokku valmib tervishoiutöötajatele einestamiseks ligi 2000 lõunaportsjonit. Ja kes teab – vahest leiab meie kalakasvatajate toodang just selle sündmuse järgselt tee haiglate toitlustusmenüüssegi.
Koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kuuendat korda teoks saav kalanädal on korraldajate kummardus
meie heaolu eest 365/24/7 valvel olevatele tervishoiutöötajatele.
Toimumisajad haiglates, juhendavad peakokad, roaks saavad kalaliigid
Menüüs on ANGERSÄGA
ESMASPÄEV, 20. september – Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa haigla
Urpo Reinthal, Ylicool Cateringi peakokk
Menüüs on VIKERFORELL
TEISIPÄEV, 21. september – Kuressaare Haigla
Inga Paenurm, Markofka Toidutoa peakokk
Menüüs on TUUR
KOLMAPÄEV, 22. september – Viljandi Haigla
Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi peakokk
Menüüs on ANGERJAS
NELJAPÄEV, 23. september – Valga Haigla
Silver Ulm, restorani Parim Valik peakokk
Menüüs on KARPKALA
REEDE, 24. september – Järvamaa Haigla
Juhan Heinsalu, restorani Mimosa peakokk
Lisateave kalanädalast:
Toomas Armulik
Kalanduse teabekeskuse juhataja
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Kodumaist kasvanduskala tutvustav nädal saab teoks kuuendat korda. Meenutusi toimunust:
- Eesti kala nädal 2016
- Eesti kala nädal 2017
- Eesti kala nädal 2018
- Eesti kala nädal 2019
- Eesti kala nädal 2020
Kalanädala korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.