"Kalakasvatus. Perspektiivsed kalaliigid" (Kalanduse teabekeskus, 2015)

Valminud on raamat "Kalakasvatus. Perspektiivsed liigid". Raamatus on käsitletud kalade geneetikat ja aretust, ahvena-, angerja-, angersäga-, paalia-, koha-, siia- ja tuurakasvatust.

Eesti vesiviljeluse sektori arengustrateegia aastateks 2014–2020 käsitleb muu hulgas sektori tulevikuvisiooni ja eesmärke. Ekspordi kasvu peamise võimalusena nähakse strateegias just Eesti viljelustingimustega sobivate ja suure välisnõudlusega liikide, nagu angerjas, jõevähk, tuurlased ja siig, ning täiesti uute perspektiivsete liikide viljelemist ning seda toetavat arendustööd. Võimalik, et menukaks kujunevad hoopis seni kasvatuses vähe levinud kalad, nagu ahven ja koha. Seepärast tahavad raamatu autorid anda panuse strateegias nimetatud probleemide lahendamisse. 

Kalakasvatus veebi esikaas

Raamat on mõeldud õpivahendiks nii Eesti Maaülikooli vesiviljeluse ja kalanduse, rakendushüdrobioloogia ja loomaarstiõppe üliõpilastele kui ka Tallinna Tehnikaülikooli Eesti Mereakadeemia ja Järvamaa Kutsehariduskeskuse õppuritele. Autorid loodavad, et raamat leiab peale selle sooja vastuvõtu alustavate või katsetusaldiste, aga ka kogenud kalakasvatajate seas.

Raamatu valmimise nimel on teinud koostööd Tartu Ülikooli kalanduse teabekeskuse, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi ning põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadlased ja õppejõud.

Koostaja: Priit Päkk

Autorid:
Kai Ginter, EMÜ teadur
Riho Gross, EMÜ molekulaargeneetika professor
Ain Järvalt, EMÜ Limnoloogiakeskuse juhataja
Ats Kruusamägi, kalakasvataja (AS Simuna Ivax)
Tiit Paaver, EMÜ kalakasvatuse professor
Priit Päkk, EMÜ kalade haiguste lektor

Retsensent: Ene Saadre, RMK Põlula kalakasvatusosakond

Toimetaja: Airi Männik (OÜ Päevakera)
Joonised: Marje Aid
Fotod: Härmo Hiiemäe, Ats Kruusamägi, Tiit Paaver, Jaan Parts, Priit Päkk
Küljendus: Eesti Loodusfoto OÜ

Väljaandja: Kalanduse teabekeskus, 2015
www.kalateave.ee

Trükisena käsiraamatu saamiseks pöörduge kalanduse teabekeskusesse (Kalda 1a, Pärnu), küsides seda e-kirja teel See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või helistades telefonil 5308 3650. Käsiraamatud on huvilistele tasuta.

Kalanduse teabekeskuse tegevus toimub "Euroopa Kalandusfondi 2007-2013 rakenduskava" meetme 3.1 "Ühistegevused" tegevuse "Muud ühistegevused" raames.


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5