Kalandussõbralikud tunnid Hiiumaa Gümnaasiumi kahe lõpuklassi õpilastele toimuvad 30. septembril ja 1. oktoobril kell 10.30–12.30
Hiiumaa Gümnaasiumi õppeköögis Kärdlas Uus tn 4/1.
Kalandustundide mõtteks on viia kokku gümnaasiuminoored, kalapüük ja kaluriamet ning selle tulem – värskest kalast valminud road. Toitude valmistamist ja maitsestamist juhendavad käsikäes Hiiumaa kutseline kalur Koit Kalmus ning kohaliku restorani IIUMekK kokk Mihkel Heinmaa, lisades põnevaid nüansse toitude maitseomadustele.
Kalandustundide tegevused:
• Kala värskuse tuvastamine: värskelt püütud vs. riknenud kala tunnused.
• Kaluriameti võlud ja väljakutsed kohaliku rannakaluri esituses.
• Kala eeltöötlemine: soomustest vabastamine, rookimine, fileerimine – huvilised saavad ise kätt külge pannes kala puhastada ja fileerida. Toimivaid töövõtteid tutvustab kalur.
• Enda puhastatud ja fileeritud kalast valmistavad noored profikoka näpunäidete kohaselt kalatoite, tehes enda road algusest lõpuni ise valmis.
• Lisaks tutvustab kalur kalade töötlemisvõimaluste paljusust, sh kalade kuivatamist.
Lisateave:
Jaak-Velori Sadul
kalandusspetsialist
jaak-velori.sadul@ut.ee
Kalatundides osalemine on huvilistele tasuta.
Korraldust toetatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 vahenditest.
Viide antud sündmusele: https://www.kalateave.ee/et/component/events/?view=event&event_id=1577
E | T | K | N | R | L | P |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Sündmused ja üritused