Kalanduse teabekeskus: koolitus “Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega” 23. jaanuaril Tallinnas

Aeg: 23.01.2020 algusega kell 10 (kogunemine ja tervituskohv 9.30–10)
Koht: TalTechi Eesti mereakadeemia kalatehnoloogialabor (Kopli 101, Tallinn)

 

Kalanduse teabekeskus koostöös OÜga Vurts korraldab
neljapäeval, 23. jaanuaril algusega kell 10 Harjumaa rannakaluritele ja kalatoodete väikekäitlejatele koolituse

“Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega”.

Põhifookus 

Kala- ja toidutoodete puhul eelistavad tarbijad üha enam naturaalseid, looduslikke ning madalama soola- ja suhkrusisaldusega tooteid. Selliste toodete tootmine on käitlejale suur väljakutse, sest alati on vaja tagada toodete ohutus. Spetsiaalsed looduslikud ja mahedad säilitusained on aga väga kõrge hinnaga ning Eesti väikese turu juures ei ole nende kasutamine võimalik. Alternatiivks sobivad looduslikud antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavad maitseained, mis võimaldavad vähendada soola-, suhkrusisaldust ning ühtlasi toota sama või isegi pikema säilivusajaga tooteid.

Koolitusel tutvutakse antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavate maitseainetega; võrreldakse soola, suhkru ja äädika erinevaid variante; valmistatakse kalatooteid soolatuna (kasutades erinevaid soolasid), maitsestatuna, glasuurituna.

Juhendaja: Loreida Timberg, PhD

Sihtrühm: Harjumaa rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad

Kestus: 6 AT

Osalejate arv: kuni 12 ühes koolitusrühmas

Õpituba sisaldab energiapause ning on huvilistele tasuta.

Sujuvamaks korralduseks on vajalik eelkirjapanek 15. jaanuariks või 12 osaleja kirjapanekuni
aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Lisateavet jagab koolitusspetsialist Ave Menets, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

                                                                                                   

Korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.



Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5