Uudised

Eksport

Peamisteks ekspordiartikliteks on koha, ahven ja räim (ning kilu). Lisaks terve st ümarkala väljamüügile, turustatakse ahvenat ja koha enamasti fileena, seda siis nii nahaga kui nahata ja nii jahutatult kui ka külmutatult. Räime ja kilu eksporditakse külmutatult nn briketina, kuid ka vürtsisegus preservina. Harvem müüakse koha ja räime ka rümbana.

 

Siseturg

Kui ekspordi moodustavad peamiselt kõrgehinnalised kalad nagu ahven, koha ning suuremate kogustena ka räim, siis siseturu osaks on kujunenud vähem väärtuslikud liigid nagu vimb, latikas, haug, kiisk, särg ja paljud teised. Nende liikide paremaks turustamiseks antakse neile sageli lisandväärtust nt suitsutamise, soolamise ja kuivatamise teel.

Väljatuleku protsendid

Eestisiseselt töötlemisüksustele kala töötlemisel toodangu väljatuleku koefitsente määratud ei ole, kuid ...

Tehnoloogiad

Tehnoloogiad

Söödad

Söödad

Lisainfo

canakkale canakkale canakkale truva search canakkale vergi mevzuati bagimsiz denetim bagimsiz denetim web security ozurluler bilisim teknoloji sgk bagimsiz denetim bagimsiz denetim