Uudised

KAL

Toimumise aeg: 25.02.2014 kell 09.30-16.00

Toimumise koht: Pärnuspaahotell Estonia Roheline Maja, Jakobsoni seminarisaal (II korrus).

Eesmärk
Koolitusseminaril antakse detailne ülevaade tegutsemisest nii FIE kui osaühingu omaniku-juhatajana; diskuteeritakse, millist ettevõtlusvormi ja mis tingimustel on iseenda tööandjal mõistlik eelistada. Eelmisel, 08.02.2012 läbiviidud koolitusel käsitletud teemasid vaadeldakse detailsemalt. Arvestatud on ka esmakordselt seminaril osalejatega.

Sihtrühm
Rannakalurid, kalandussektori väikeettevõtjad

Temaatika
„Praktikult praktikule“ seminari käigus tutvustatakse ettevõtete registreerimise ja ettevõtlusvormi muutmise protseduure, raamatupidamist ja maksuarvestust, uuemat kohtupraktikat ning Maksuameti seisukohti. Seminar on suunatud eelkõige juba tegutsevatele ettevõtjatele, ent kasulikku teavet saavad ka alustamist kavandavad osalejad.

Lektoriks on kogenud ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna, mitme käsiraamatu autor ja praktiseeriv FIE alates 1996. aastast.

PÄEVAKAVA 03.04.2013

Lisateave
Seminar sisaldab koolitusmaterjale, kohvipause ja lõunasööki. Osavõtt seminarist on kõikidele registreeritud osavõtjatele TASUTA

REGISTREERU lehe ülaosas  oleval VORMIL või e-aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.  või  helista 5175 003.

Registreerumine on avatud kuni 01.04.2013 kl 12.00

Lisateave seminarist: Koolitusspetsialist Ave Menets, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. , tel 5175 003

Õppepäev on rahastatud "Euroopa Kalandusfondi 2007-2013 rakenduskava" meetme 3.1 "Ühistegevused" tegevuse "Muud ühistegevused" vahenditest

Kalandusõpitoad 2013-2014

 

Kalandusalaste õpitubade korraldamine Saare- ja Läänemaa põhikooliastme õppuritele 2013.-2014. õppeaastal

 

Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus koostöös Pärnu Loodus- ja Tehnikamajaga jätkab ka uuel õppeaastal kalandusalaste õpitubade "Meie vete kalaliigid" korraldamist põhikooliastme õppuritele. Möödunud õppeaastal korraldasime üle 60 õpitoa Pärnumaal, seekord on sihtrühmaks Saare- ja Läänemaa põhikooliastme õppurid. Kavas on projekti laiendada ka Kesk-Eesti koolidele.

Novembrikuus osaleb õpitubades üle 300 õppuri, huvitatud koolide registreerumine on jätkuvalt avatud e-aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

________________
Õpitoa eesmärgiks
on ülevaate andmine Eesti vetes elutsevatest kaladest. Õpitoa käigus jagatakse teoreetilisi ja praktilisi teadmisi erinevatest kalaliikidest, nende iseärasustest ja anatoomiast, räägitakse kalast kui väärtuslikust toiduainest.

Teadmiste omandamist ja kalaliikide määramist toetab vahetu kokkupuude kaladega, sh tutvumine nende elundkonnaga. Õpitoa käigus tutvutakse kuni 15 erinevat liiki kalaga.

Lektoriks on merebioloog Jüri Tenson, Pärnu Loodus- ja Tehnikamaja merebioloogia õpperingi juhendaja.

Sihtrühma moodustavad Saare- ja Läänemaa põhikooliastme õppurid, kelle bioloogiatundide õppekavaga haakub ka Eesti kalanduse temaatika. Ühe õpirühma optimaalne suurus on 30 õppurit.

Õpitoa kestus: 2 akadeemilist tundi

Toimumisaeg: 2013.-2014. õppeaasta

Toimumiskoht: Piirkondlikud keskkonnahariduskeskused. Huvi korral on lektoril võimalik õpituba läbi viia ka koolis kohapeal.

Lisateave: koolitusspetsialist Ave Menets, 517 5003, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.  


Õpitoas osalemine on
TASUTA.

  Õpitubade korraldamine on rahastatud "Euroopa Kalandusfondi 2007-2013 rakenduskava" meetme 3.1 "Ühistegevused" tegevuse "Muud ühistegevused" vahenditest.

 

AJAKAVA 27.-28.08.2013

Kalasuitsutamise õpituba Hiiumaal 27.-28.08.2013

AJAKAVA

Teisipäev, 27. august (1. päev)

 

12.15-12.30              Saabumine grillhouse’i „Lest ja Lammas“ . Tervituskohv, osalejate registreerumine.

 12.30-14.00             „Kalasuitsutamise kaasaegsed tehnoloogiad“ – lektor Dmitri Demjanov, Eesti Kulinaaria Instituut (1. moodul).

 Kaasuva tegevusena degusteeritakse osalejate poolt kaasavõetud, omasuitsutatud kalu.

Lektori juhendamisel hinnatakse, missugused
maitseomadused on suurepärased – ja mida annaks veelgi paremini teha.

14.00-15.00            Lõuna

 15.00-16.00             „Kalasuitsutamise kaasaegsed tehnoloogiad“ - Dmitri Demjanov, Eesti Kulinaaria Instituudist jagab nõuandeid ning vastab küsimustele (2. moodul)

16.00-20.30             Kalade ettevalmistamine suitsutamiseks. Kalade  suitsutamine

Juhendaja Hanno Kask. Suitsutamises löövad omakäeliselt kaasa ka osalejad!

                                  
20.30 - 21.30                        Õhtusöök

             Suitsutatud kalatoodete maitsmine

21.30 - …                             Arvamuste vahetamine jätkub …

 

 Kolmapäev, 28. august (2. päev)

7.30 - 9.00               Hommikusöök

9.00 - 15.30              Euroopa Kalandusfondi meetmetest toetust saanud sadamate jt   kalandusobjektide väisamine 

9.00                  Väljasõit grillhouse’ist „Lest ja Lammas“

9.05                  Orjaku sadam ja seltsimaja - perenaine annab ülevaate    sadama  minevikust,  olevikust ja tulevikust

10.00                Puulaiu mõrrakuuri ja vana kõrtsihoone restaureerimine – Veikko Martin

11.00                Sõru kaluritemaja - kalandusega seonduva turismi edendamine – Marko Pruul

12.30                Lõunasöök Kalanas "Hõbekala" kohvikus - Siim Rätsep ja Kätlin Kiisk

14.00                Kõrgessaare külmhoone – Heino Kalmus. Samas on võimalik tutvuda ka Kõrgessaare sadama ehitusega

15.00                Püünistetöökoda Kärdlas – Imre Kivi

15.30                Tagasisõit Kassarisse

* Ajakavas võib esineda väheseid muudatusi

 

Kalandusalase laager-õpitoa PÄEVAKAVA 03.-04.06.2013

Toimumisaeg: 03.-04.06.2013

Toimumiskoht: Altmõisa külalistemaja, Puise

Sihtrühm: Lihula Gümnaasiumi õppurid

PÄEVAKAVA

1. laagripäev

Kellaaeg                                          Tegevus

11.00 – 15.00                                Kohtumine kutselise kaluri Indrek
Jõgisooga Nina talus. Õpituba kaasaegsetest ja ajaloolistest kalapüügivahenditest. Mereleminek koos kutseliste kaluritega. Mõrra nõutamise jälgimine. Kala puhastamine, suitsutamine.

15.00 – 15.15                                Bussisõit Altmõisa külalistemajja.

15.30 – 16.00                                Hiline lõunasöök.

16.00 – 16.30                                Bussisõit korgipüügile.

16.30 – 18.30                                Kalapüük jõel, õngepüük korgiga. Lektor Marko Talving

18.30 – 19.00                                Bussisõit Altmõisa külalistemajja.

19.00 – 19.30                                Õhtusöök.

19.30 - ...                                       Püütud kalade töötlemine, grillimine. Lektor Marko Talving

21.15                                              Ööoode

21.30 - ...                                         Kalade töötlemine, grillimine jätkub

 

2. laagripäev

Kellaaeg                                        Tegevus

08.30 – 09.00                              Hommikusöök

09.00 – 10.30                              Ülevaade Eestis elutsevatest kalaliikidest, kalade uurimine, määramine. Lektor Jüri Tenson (Pärnu Loodus- ja Tehnikamaja)

10.30 – 11.00                              Bussisõit õngepüügile

11.00 – 12.30                              Kalapüük jõel, õngepüük korgiga. Lektor Marko Talving

12.30 – 13.00                              Bussisõit Altmõisa külalistemajja

13.00 – 13.30                              Lõuna

13.30 – 14.00                              Viktoriin

14.00 – 14.30                             Autasustamine, tunnistuste jagamine, laagri lõpetamine

Lisainfo

canakkale canakkale canakkale truva search canakkale vergi mevzuati bagimsiz denetim bagimsiz denetim web security ozurluler bilisim teknoloji sgk bagimsiz denetim bagimsiz denetim