Uudised

Teabekeskuse algatusel valminud Eesti kaheksat kalanduspiirkonda ja hingelähedast kaluriametit tutvustavad lühifilmid on ETV eetris juunis–juulis teisipäeviti kell 19.45.

Keskeltläbi veerandtunnised filmiklipid pajatavad kalapüügist ja -püüdjatest Eestimaa eri paigus. Nõnda kui on erinevad meie kalanduspiirkonnad, on oma lugu rääkida ka igal kaluril.


Vaata ja kuula ETV otse-eetris teisipäeviti kell 19.45:

"Kalamehe jutud. Hiiumaa Indrek"     02.06.2020
"Kalamehe jutud. Läänemaa Henry"  09.06.2020
"Kalamehe jutud. Pärnumaa Tarmo"  16.06.2020
"Kalamehe jutud. Peipsi Martin"         23.06.2020
"Kalamehe jutud. Saaremaa Toivo"    30.06.2020
"Kalamehe jutud. Võrtsjärve Uno"      07.07.2020
"Kalamehe jutud. Virumaa Olavi"       14.07.2020
"Kalamehe jutud. Harjumaa Karli"      21.07.2020

Pärast esmalinastust saad filme vaadata teabekeskuse YouTube'is.

Peategelastest saad lähemalt teada SIIT.

Filmiklippide valmimist toetas Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.

 

Teabekeskuse algatusel valminud Eesti kaheksat kalanduspiirkonda ja hingelähedast kaluriametit tutvustavad lühifilmid on ETV eetris juunis–juulis teisipäeviti kell 19.45.

Keskeltläbi veerandtunnised filmiklipid pajatavad kalapüügist ja -püüdjatest Eestimaa eri paigus. Nõnda kui on erinevad meie kalanduspiirkonnad, on oma lugu rääkida ka igal kaluril.


Vaata ja kuula ETV otse-eetris teisipäeviti kell 19.45:

"Kalamehe jutud. Hiiumaa Indrek"     02.06.2020
"Kalamehe jutud. Läänemaa Henry"  09.06.2020
"Kalamehe jutud. Pärnumaa Tarmo"  16.06.2020
"Kalamehe jutud. Peipsi Martin"         23.06.2020
"Kalamehe jutud. Saaremaa Toivo"    30.06.2020
"Kalamehe jutud. Võrtsjärve Uno"      07.07.2020
"Kalamehe jutud. Virumaa Olavi"       14.07.2020
"Kalamehe jutud. Harjumaa Karli"      21.07.2020

Pärast esmalinastust saad filme vaadata teabekeskuse YouTube'is.

Peategelastest saad lähemalt teada SIIT.

Filmiklippide valmimist toetas Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.

 

Teabekeskuse algatusel valminud Eesti kaheksat kalanduspiirkonda ja hingelähedast kaluriametit tutvustavad lühifilmid on ETV eetris juunis–juulis teisipäeviti kell 19.45.

Keskeltläbi veerandtunnised filmiklipid pajatavad kalapüügist ja -püüdjatest Eestimaa eri paigus. Nõnda kui on erinevad meie kalanduspiirkonnad, on oma lugu rääkida ka igal kaluril.


Vaata ja kuula ETV otse-eetris teisipäeviti kell 19.45:

"Kalamehe jutud. Hiiumaa Indrek"     02.06.2020
"Kalamehe jutud. Läänemaa Henry"  09.06.2020
"Kalamehe jutud. Pärnumaa Tarmo"  16.06.2020
"Kalamehe jutud. Peipsi Martin"         23.06.2020
"Kalamehe jutud. Saaremaa Toivo"    30.06.2020
"Kalamehe jutud. Võrtsjärve Uno"      07.07.2020
"Kalamehe jutud. Virumaa Olavi"       14.07.2020
"Kalamehe jutud. Harjumaa Karli"      21.07.2020

Pärast esmalinastust saad filme vaadata teabekeskuse YouTube'is.

Peategelastest saad lähemalt teada SIIT.

Filmiklippide valmimist toetas Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.

 

Aeg: 03.06.2020 algusega kell 10 (kogunemine ja tervituskohv 9.30–10.00)
Koht: TalTechi Eesti mereakadeemia kalatehnoloogialabor (Kopli 101, Tallinn)

Kirjapanek on lõppenud seoses soovitusliku osalejate arvu (12) täitumisega.


Kalanduse teabekeskus koostöös OÜga Vurts korraldab
kolmapäeval, 3. juunil algusega kell 10 Hiiu- ja Läänemaa rannakaluritele ja kalatoodete väikekäitlejatele koolituse

"Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega".

Põhifookus

Kala- ja toidutoodete puhul eelistavad tarbijad üha enam naturaalseid, looduslikke ning madalama soola- ja suhkrusisaldusega tooteid. Selliste toodete valmistamine on käitlejale suur väljakutse, sest alati on vaja tagada tooteohutus. Spetsiaalsed looduslikud ja mahedad säilitusained on aga väga kõrge hinnaga ning Eesti väikese turu juures ei ole nende kasutamine võimalik. Alternatiivks sobivad looduslikud antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavad maitseained, mis võimaldavad vähendada soola-, suhkrusisaldust ning ühtlasi toota sama või isegi pikema säilivusajaga tooteid.

Koolitusel tutvutakse antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavate maitseainetega; võrreldakse soola, suhkru ja äädika erinevaid variante; valmistatakse kalatooteid soolatuna (kasutades erinevaid soolasid), maitsestatuna, glasuurituna.

Juhendaja: Loreida Timberg, PhD

Sihtrühm: Hiiu- ja Läänemaa rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad

Kestus: 6 AT

Osalejate arv: kuni 12 ühes koolitusrühmas

Õpituba sisaldab energiapause ning on huvilistele tasuta.


Lisateave ja eelkirjapanek 25. maiks või 12 osaleja täitumiseni aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., koolitusspetsialist Ave Menets.
Kirjapanek on lõppenud seoses osalejate arvu (12) täitumisega.

Koolituse toimumist toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.


 

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

29

30

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1

2