Kalasuitsutamise õpituba Hiiumaal 27.-28.08.2013
AJAKAVA
Teisipäev, 27. august (1. päev)
12.15-12.30 Saabumine grillhouse’i „Lest ja Lammas“ . Tervituskohv, osalejate registreerumine.
12.30-14.00 „Kalasuitsutamise kaasaegsed tehnoloogiad“ – lektor Dmitri Demjanov, Eesti Kulinaaria Instituut (1. moodul).
Kaasuva tegevusena degusteeritakse osalejate poolt kaasavõetud, omasuitsutatud kalu.
Lektori juhendamisel hinnatakse, missugused
maitseomadused on suurepärased – ja mida annaks veelgi paremini teha.
14.00-15.00 Lõuna
15.00-16.00 „Kalasuitsutamise kaasaegsed tehnoloogiad“ - Dmitri Demjanov, Eesti Kulinaaria Instituudist jagab nõuandeid ning vastab küsimustele (2. moodul)
16.00-20.30 Kalade ettevalmistamine suitsutamiseks. Kalade suitsutamine
Juhendaja Hanno Kask. Suitsutamises löövad omakäeliselt kaasa ka osalejad!
20.30 - 21.30 Õhtusöök
Suitsutatud kalatoodete maitsmine
21.30 - … Arvamuste vahetamine jätkub …
Kolmapäev, 28. august (2. päev)
7.30 - 9.00 Hommikusöök
9.00 - 15.30 Euroopa Kalandusfondi meetmetest toetust saanud sadamate jt kalandusobjektide väisamine
9.00 Väljasõit grillhouse’ist „Lest ja Lammas“
9.05 Orjaku sadam ja seltsimaja - perenaine annab ülevaate sadama minevikust, olevikust ja tulevikust
10.00 Puulaiu mõrrakuuri ja vana kõrtsihoone restaureerimine – Veikko Martin
11.00 Sõru kaluritemaja - kalandusega seonduva turismi edendamine – Marko Pruul
12.30 Lõunasöök Kalanas "Hõbekala" kohvikus - Siim Rätsep ja Kätlin Kiisk
14.00 Kõrgessaare külmhoone – Heino Kalmus. Samas on võimalik tutvuda ka Kõrgessaare sadama ehitusega
15.00 Püünistetöökoda Kärdlas – Imre Kivi
15.30 Tagasisõit Kassarisse
* Ajakavas võib esineda väheseid muudatusi